2019. november 1., péntek

Szanazug kerékpárút

A folyó 2fkm-nél érjük el a Békési duzzasztóművet. A műtárgy felett keresztbe bójasor húzódik. A bójasoron belül közlekedni TILOS! A duzzasztómű baloldalán a nemrégiben újonnan átadott és igen jól felszerelt békési kishajókikötőnél, kényelmesen kiszállhatunk és könnyen átemelhetjük a „kisvízre” hajóinkat.


Eljutottunk oda, hogy míg büszkén verjük a mellünket mint kerékpárosbarát település címet viselő megyeszékhely, itt található az ország egyik. Páduai Szent Antal templom, Szent István-tér, Turisztikai Főpályaudvar- Kikőtő Kocsma- Élővíz. Doboz Szanazug - térképem.


Szanazug a Fehér-Körös és a Fekete-Körös összefolyásánál fekszik. Kedvelt kiránduló- és fürdőhely: mindkét parton szabad strandon lehet fürdeni, ahol a víz tiszta és sekély. A fürdőzés mellett vízibiciklizni, kajakozni, kenuzni, csónakázni, sétahajózni is lehet, vagy komppal közlekedni a két part között. Az elmúlt évek tapasztalatai és visszajelzései alapján a következő szezonban nem áll módunkban engedélyezni a horgászatot a kemping.


Kerékpártúra, fedezze fel Gyulát és környékét két keréken! A Gyulai Tourinform Iroda szervezésében kísérővel együtt egyéni biciklitúrával bejárhatóak a környék nevezetességei. A meglévő kerékpárút a Vasút utcától a Szanazugig teljes szélességben és hosszon, teljes pályaszerkezetével elbontásra kerül.


Az új kerékpárút széleit kerti szegéllyel kell lezárni. Ahol a tervezett kerékpárút bejárót keresztez, a keresztezésekben erősített szerkezettel kell megépíteni. Almássy kastély - Gyulavári - Dénesmajor - Fekete-Körös töltése - Szanazug - Dodoz - Póstelek - Gyula. Belföldi útvonaltervező, nyomtatható útvonallal, és megyei matrica beállítási lehetőséggel.


A túrákon való részvételt nappal előtte jelezni kell. Gyula és Szanazug valamint a Csabai út és Gyulavár közötti, illetve a Henyei úti kerékpárutak felújítása mellett több új nyomvonal is szerepel a tervekben. A Kétegyházi úttól a körforgalomig, Törökzugból a belvárosba, a Béke sugárúton, a Nagyváradi úton és a Kossuth utcában tervezik új kerékpárutak építését. Kerékpárút köti össze Békéscsabával és Mezóberénnyel is.


A megye névadó települése, mely megyeszékhely is volt egykoron, szépen ápolt, tipikus alföldi kisváros. Eladó Szanazug gyulai oldalán egy tégla építésű nyaraló. Az épületben a földszinten található egy nappali-konyha, fürdőszoba WC-vel, fedett terasz, az emelet egy légterű. Tervezzen útvonalat a pillanatnyi autós forgalmi helyzetnek megfelelően, vagy tervezze útját tömegközlekedéssel, a BKV, MÁV és helyi tömegközlekedés alapján.


Szanazug kerékpárút

Magyarország térkép és útvonaltervezés. Innen a Mályvád jutunk vissza Gyulára. A tervekben szerepel többek között a Körte sor, a Berényi út, illetve Jaminában a Pataki László utca kerékpárút -fejlesztése. Arad önkormányzata a Maros parton végigfutó, mintegy kilométer hosszú új kerékpárút építési tervét készítette el 9ezer euróból két százalék önerő hozzáadásával, Gyula önkormányzatának engedélyes dokumentációiban hét belvárosi kerékpárút építése és felújítása szerepel.


Békés megye területrendezési tervéről. Békésszentandrás környékén Gyors visszaigazolás közvetlenül a szállásadótól Ingyenes szállásfoglalás akár azonnal SzállásKérés. A külterületi programokkal kapcsolatban fontos megemlíteni a városban jelenleg is zajló kerékpárút fejlesztéseket, melyek befejeztével a biciklis túrázók is több útvonalat használhatnak.


Szanazug kerékpárút

Ugyancsak felújítanák a Gyula és Szanazug közötti kerékpárút első felét, az Eötvös utca páros oldalán lévő járdaszakaszt, valamint a Szent István utcai kerékpárút Mágocsi utca és Laktanya utca közötti szakaszát. Utóbbinál csapadékvíz-elvezetést is kiépítenék. Várja Önt a bozsoki Rákóczi Vendégház Az osztrák határnál fekvő Bozsok község az Írottkő Naturpark tagja, kerékpárút köti össze a környező településekkel, sőt Ausztriával is. SZÉP kártya egyenleglekérdezés.


Fürdő, konditerem, szépségszalon, masszázs, kozmetika, csontkovács. Az itt látható adatok egy-egy bejárt útvonal GPS-el rögzített nyomvonalát tartalmazzák. Ezeket elsősorban térképek készítésére használjuk, de letölthetőek nyersen is. A tetszetõs mûemlék templomtól a Békéscsabára vezetõ út mentén haladunk.


Szanazug kerékpárút

A községen belül kerékpárút is van - a jelzés is ezen vezet. A falu szélétõl (km) nem árt figyelni a forgalomra. Kettõs-Körös modern vonalú vasbetonhídját (km). Esetleg itt is lehet fürdõzni, de az elmúlt.


Az országos hálózati jelentőségű mellékút-fejlesztési. Levegője tiszta, üdülésre, pihenésre alkalmas terület. Jelenleg több mint 3üdülő, egy 2főt befogadni képes ifjúsági tábor valamint a Körös bal partján kemping várja a pihenni, üdülni vágyókat.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések