2018. február 8., csütörtök

Kőszegi ostromnapok egyesület

Az ostromhétvégén ellepik a várost a jelmezes törökök és a várvédő kőszegiek. A rendezvényre látogatók igazi kulturális kavalkádra számíthatnak, folklórprogramok, koncertek, táncház, vásár várja az időutazásra vágyó vendégeket. Elgondolás jó,, még tetszene is, és sok embert vonz. Országos Ifjúsági Honismereti Akadémia” megnyitója Helyszín: Jurisics vár, Lovagterem Ezt követően tudományos előadások a Jurisich Miklós Gimnázium dísztermében.


FÉLHOLD ÉS TELIHOLD – KŐSZEGI OSTROMNAPOK ELŐRENDEZVÉNYEK Július 30. Nemzetközi ökölvívó torna a Fitt-Boksz Ökölvívó Egyesület és a Magyar Ökölvívó. Mindenkit sok szeretettel várunk a XIII. Kőszegre érkezik Szulejmán pompasátra. Easily share your publications and get them in front of Issuu’s.


Végvárak kesztyűs vitézei Augusztus 3-4. A környék már a magyar történelem korai évszázadaiban is jelentős hely volt hadászatilag a fekvése miatt. A DARABONT szó német erdetű.


A rendezvénysorozat jó lehetőséget ad arra, hogy a gyermekeket már óvodáskortól bevonjuk a programokba és ismereteket szerezzenek arról, hogyan éltek, milyen ruházatot viseltek és milyen fegyvereket használtak a 16. A belépőjegyet megváltó vendégek augusztus 12-ig ingyenesen visszatérhetnek a kiállítóhelyekre. Kiadja: Nyugat Média és Világháló Egyesület.


Felelős kiadó: Az egyesület. Jó hír ágyúdörgéssel bejelentve: XIII. Tóthárpád Ferenc „… az igazról, a szépről, a jóról…”.


Kőszegi ostromnapok egyesület

Az ismert internetes mém-sztár, a kőszegi születésű Arató András is részt vesz majd az játékban augusztus 2-án, amikor a törökök ismét ostrom alá veszik a várat. A program már július 30-án, kedden elkezdődik a 24. Ostromnapok : immár nyolcadik alkalommal dörren az ágyú.


Hírszolgáltatással, a nyilvánosság megőrzésével, a civilek segítésével, oknyomozással foglalkozik. Magyarország legnagyobb vidéki független online médiuma. Szulejmán szultán pompázatos sátrát is bemutatják és történelmi íjászversenyt is tartanak száz jelmezes résztvevővel idén augusztus 3. Félhold - telihold XII. Weboldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy weboldalunk látogatottságáról információkat gyűjtsünk. Kérjük, olvassa el az Adatvédelmi tájékoztató cookie-k használatáról szóló részét.


Kőszegi ostromnapok egyesület

Fentiekről Ágh Péter, a térség országgyűlési képviselője tett fel szóbeli kérdést a parlament hétfői ülésén. A kezdeti években magyar szerzők, magyar történelmi drámáinak bemutatását tűzte ki célul a szakmai vezetés. Bécs hódoltatására induló I. Elkezdődött az új könyvtár építése Szombathelyen, a Kámoni Arborétumban. Az Írottkő Natúrparkért Egyesülettel évek óta szoros együttműködés alakult ki.


Zenekarunk az elmúlt hétvégén a éves jubileumát ünneplő Orosházi Fúvószenekar vendége volt. A három nap alatt két alkalommal zenéltünk az orosházi közönségnek, a hazafele úton pedig megálltunk Kecskeméten és ott is adtunk egy jó hangulatú térzenét. A plein air festészet Vas megyében - Tóth Csaba előadása.


Kőszegi ostromnapok egyesület

Lakossági fórum a vaddisznókárokkal kapcsolatban. Károly Róbert téren tartott bemutatót a Győri Honvéd Hagyományőrző Egyesület. A bemutató során a kilátogató érdeklődők megismerkedhettek a magyar, a német és a szovjet katonák öltözetével illetve fegyvereivel is. A lovat csak szívből lehet szeretni!


Felvétel indul – Csapó 1” címmel. A pályázati felhívás célja, hogy olyan rövidfilmek készüljenek térségünkről, legnagyobb rendezvényeinkről, melyek később felhasználásra kerülnek a szerző nevének feltüntetésével tévécsatornákon, online felületeken.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések