2017. szeptember 18., hétfő

Pesterzsébeti önkormányzati képviselők

Kedvezmény a jódos-sósba. Ezen az oldalon pesterzsébeti önkormányzati képviselők várják a kérdéseket, kéréseket, javaslatokat. Pesterzsébeti Jódos-Sós Gyógy- és Strandfürdő felnőtt napi.


Október 24-én tartotta alakuló ülését a kerület új képviselő-testület. A képviselők átvették mandátumukat, majd Szabados Ákos polgármesterrel egyetemben letették esküjüket. A pesterzsébeti képviselő-testület baloldali többsége a múlt csütörtöki alakuló ülésén első intézkedésként húszszázalékos fizetésemelést szavazott meg magának, ezzel a képviselők bruttó bére 4ezer forintra nőtt – értesült a Magyar Nemzet.


Kérdése, észrevétele van? Képviselői fizetésemelés után felbomlott a pesterzsébeti ellenzéki szövetség - Nem egyetlen szavazás miatt lép ki az együttműködésből a helyi Momentum, de másként képzelik az önkormányzati munkát, mint az MSZP és a DK. A helyi momentumos Somodi Klára szerint ezért nem szavaztak a pesterzsébeti új önkormányzati képviselő-testület első döntéséről, mert nem volt idő annak megvitatására.


Pesterzsébeti önkormányzati képviselők

Más problémák is voltak, de azokról nem akart beszélni. Az első ülés előtt öt perccel nyújtotta be az. Fontosnak éreztük, hogy bemutassuk a polgármesterjelöltek programját annak érdekében, hogy az itt lakók könnyebben dönthessenek ebben a fontos kérdésben. Momentum közösségi oldalára, a közlemény Somodi Klára és Szőnyi Attila momentumos képviselők nevével ment ki.


Az eset érdekessége, hogy az október 13-ai választást követően. Mint ismert, első intézkedéseként százalékkal, bruttó 4ezer forintra emelte a képviselők fizetését a pesterzsébeti (XX. kerület) testületi többség. Kisvártatva az is kiderült, hogy a javaslatot az MSZP nyújtotta be az üléskezdés előtt pár perccel, a Momentum viszont nem támogatta, de így is többsége lett az előterjesztésnek – a DK-nak és a Jobbiknak. A helyzet pikantériája, hogy a régi-új polgármester ezúttal függetlenként, de Fidesz támogatással nyert.


Pesterzsébeti önkormányzati képviselők

A jelenlegi állapotokról Mach Péter önkormányzati képviselő készített videót. Fidesz az önkormányzati választásokon saját jelölt indítása helyett inkább a jelenlegi polgármestert támogatná. Szabados Ákos éve irányítja a kerületet, éve függetlenként, évig viszont szocialistaként. Ez új stratégiát vetít előre, hiszen a Fidesz a baloldali.


Nagyra értékelem, hogy igen elfoglalt előadóink és hallgatóink is vannak – önkormányzati képviselők például. Vannak, akiket a név vagy a téma vonz – közülük néhányan a többi előadást is meghallgatják. Nagy örömmel látok fiatalokat is – és néha ők is többször eljönnek.


Az ellenzéki képviselők elkezdték felosztani maguk között a pénzt Nem hazudtolja meg önmagát az ellenzék: több kerületben és településen első napirendi pontként tárgyalták az ellenzéki összefogás által vezetett képviselő-testületek alakuló ülésén az önkormányzati képviselők bérének drasztikus emelését. Az önkormányzati választójog érdekessége ugyanakkor, hogy esetükben különbséget tesz az aktív és a passzív választójog között. A kerület vezetése minden érintettel felveszik a kapcsolatot és mindenkinek megoldják a lakhatását, elhelyezését: a polgármester és önkormányzati képviselők is a helyszínen vannak, szendvicset, vizet osztanak. Budapesten, azóta is itt élek a kerületben. Ez ügyben általában teljes az összhang a megválasztott képviselők között, most azonban a vita és a döntés módja tüstént repedéshez vezetett.


Kiszámítható volt, hogy a nagyon is vegyes színezetű új önkormányzati testületekben lesznek politikai indíttatású viták. Megszavazták: még két évig maradhat Viktorka és családja a bérlakásban. Mindez azért érdekes, mert a nő, aki októberig mellesleg a kormánypárt pesterzsébeti önkormányzati képviselője is volt, a Fidesz országgyűlési képviselőcsoportját vezető Kocsis Máté anyósa. A Magyar Nemzet azt írja, hogy múlt csütörtökön a pesterzsébeti a képviselő-testület baloldali többsége az alakuló ülésen első intézkedésként húszszázalékos fizetésemelést szavazott meg magának, amivel a képviselők bruttó bére 4ezer forintra nőtt. Megválasztása után egyik önkormányzatban dolgozó családtagja szolgálati lakáshoz jutott.


Pesterzsébeti önkormányzati képviselők

KERÜLETÉNEK TÁRSADALOMPOLITIKAI ÉS SZOLGÁLTATÓ LAPJA XXXVII. A párt közleménye szerint a. A Jobbik visszahívja mandátumából pesterzsébeti önkormányzati képviselőjét, Gémesi Emesét, áll a párt csütörtöki közleményében, amelyet az MTI sajtószolgálatához juttattak el. A terület elé kitett önkormányzati táblán ma is látható látványterveken madáretetők, kilátó, játszótér, piknik padok stb.


Ehhez képest a valóság kicsit más képet mutat: két nagyméretű műfüves focipálya miatt vágtak ki egy rakás fát, ahová tehát gyermek-szabadidőpark lett beígérve.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések