2017. június 27., kedd

Nem mentett jelszavak visszakeresése

Nem mentett jelszavak visszakeresése

A nem mentett jelszavak visszakeresése , visszaállítása komoly fejtörést tud okozni. Bizonyos esetekben a jelszó visszaállítás idő és pénzigényes feladat, azonban előfordulhatnak olyan esetek is, amikor magunk is meg tudjuk csinálni azt. Mentett jelszavak kezelése A Chrome-mal megjegyeztetheti a különböző webhelyeken használt jelszavait. Ha több különböző eszközön is szeretné használni jelszavait, kapcsolja be a szinkronizálást a Chrome-ban.


Nem mentett jelszavak visszakeresése

Arra lennék kíváncsi, hogy hol tárolja a számítógép az adatokat, amikor belépek a saját e-mailembe, iwiw-embe, msn-embe, skype-omba. Hol találhatom ezt meg, ha létezik ilyen. Olyat találtam, ami a mentett MSN-címnek adja meg a jelszavát, de azzal nem sokra megyek, mert csak a jelenlegit tárolom. KIEMELNÉM, HOGY NEM HACKELNI AKAROK!


SAJÁT GÉPEMEN SZERETNÉM HASZNÁLNI, AMIT CSAK ÉN HASZNÁLOK! Egyszerűbben már nem is lehetne A visszafejtés a legtöbb szoftvernél működik, így például megtudhatjuk az Outlook fiókok, az Explorer által tárolt jelszavakat , de még a Total Commander FTP kapcsolatainak kódját, sőt még némelyik routerben tárolt jelszóhoz is hozzáférhetünk. Persze nem mindet – internetbankunk továbbra is biztonságban van, azonban a legnépszerűbb szoftverekben tárolt jelszavakat visszanyerhetjük vele. A programok listája, amelyekből kinyerhetjük jelszavainkat igen impozáns: az összes böngésző (IE-től a Firefoxig vagy éppen az Opera) és az azokban tárolt jelszavak , rengeteg. Nem igazán alternatíva a megváltoztatás, mivel rámegy a napunk mire mindenki megkapja az új jelszavát és még lehet azt is nekünk kell beállítani.


Meg persze levelezés jelszavak. A Firefox az egyetlen böngészőnk, amihez nem szükséges külső alkalmazás a jelszavak felfedéséhez. Nem mentett jelszavak előhozása? Ezeket a jelszavakat megtekintheti, szerkesztheti és törölheti is. A felhasználónevek és jelszavak mentésének beállításai a Firefoxban.


Amikor megad egy felhasználónevet és jelszót, amit még nem mentett el a weboldalhoz, a Firefox megkérdezi, hogy megjegyezze-e. Ha megjegyezteted a jelszót egy programmal, mindig fennáll a veszély, hogy emiatt el is felejte hiszen nem használod. Ilyenkor jó ez a dolog. A mester jelszó egyébként levédi az összes mentett jelszót, ebben az esetben semmilyen módon nem lehet visszafejteni a jelszavakat a mester jelszó ismerete nélkül. Be van állítva a Chrome-ba hogy mentse a jelszavakat.


Megjegyzés: Ez a művelet nem törli a korábban mentett jelszavakat. Itt válaszd a mentett jelszavak kezelése lehetőséget, itt már megtalálod a hu. Ott látni fogja a mentett jelszóval rendelkező fiókok listáját. Jelszó megtekintéséhez válassza az Előnézet lehetőséget.


Jelszó törléséhez válassza a Törlés lehetőséget. Ennyire azért nem súlyos a helyzet. A Microsoft adatai szerint a számítógépek kb. A mentett jelszavak megtekintésére egyébként nincs mó értelemszerűen biztonsági okoknál fogva.


Nem mentett jelszavak visszakeresése

Nos, a megoldás rendkívül egyszerű. Windows világszerte fut. Nem kell semmi mást tennünk, csak a Chrome Beállítások (Settings) lapját megnyitva, az Automatikus kitöltés (Auto-fill) részen látható Jelszavak (Passwords) opcióra kattintani.


Jelszavait elmentheti, így nem kell azokat minden alkalommal beírnia, amikor bejelentkezik egy weboldalra. A böngésző által rögzített jelszavak , adatok tisztítása kilépés előtt! Lás E lőzmények, cookie-k stb.


A RÉGEBBEN MENTETT WIFI-HÁLÓZATOK. A fenti trükk akkor működik csak, ha épp rá vagy csatlakozva az adott hálózatra. De mi van akkor, ha nem vagy hatókörben vagy esetleg nem működik a hálózat?


Szerencsére erre a célra is létezik segédprogram, a Nirsoft fejlesztésében készült WirelessKeyView. Engem nem is ez sokkolt, hanem az hogy a nirsoft eszközeivel blank textben lehet exportálni minden jelszavamat. Nem használok DNS gyorsító tárat, így az legalább nem árulkodik, a routerem jelszavát még én magam sem tudom, és csak lanról lehet managelni.


Szerintem leszokom a jelszavak megjegyeztetéséről.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések