2019. február 19., kedd

Kék vagy barna szem

Kék vagy barna szem

A szőke haj-kék szem nekem már sok, de ha valakinek barna a haja és kék a szeme, nagyon különleges tud lenni. Szerintem nem lehet általánosítani. A szem a lélek tükre - legyen szó barna vagy kék szemről, fontosabb hogy mit sugároz belülről! Hat szemszíntípus van: kék, barna , zöl szürke, arany, albínó.


Minden ember, akinek kék a szeme, egy közös ősre vezethető vissza, aki ebben a korban élt és a barna szemszíne mutálódott. Akinek viszont kevesebb melaninja van a szivárványhártyáján, annak tündököl kék színben a szeme. Az így szétszóródó fény rövidebb hullámhosszal bír, mely a világosabb, kék spektrumhoz tartozik. Az újszülötteknél is gyakori még a kék szem , amíg nem alakul ki a későbbi melanin-szintjük. Elég eltérni egy árnyalattal az egyik vagy a másik oldalba, és a hatás teljesen más lesz!


Ha barna akarsz lenni, a legjobb variáció – a gesztenye szín, sötét vagy látható vörös árnyalattal – döntsd el magad. Ki lehet választani a radikális feketét is: a barna szem a sötét hajszín hátterében ragyogóbbnak fog tűnni. Ha a szülők kék és zöl vagy barna és kék szeműek a zöld szemű gyermek esélye:. Szemszín kalkulátor A leggyakoribb szemszín a világon a barna , ez tartalmazza ugyanis a legtöbb melanint.


Kék vagy barna szem

A barna tehát dominál, valószínűnek tarják, hogy eredetileg minden ember barna szemű volt. Mondjuk,hogy a barna és a szőke lány is nagyon szép. Melyiket néznéd meg először? Persze lányok is írhatnak :) Írjatok nemet és kort is!


A Stroma Medical elnöke, Dr. Gregg Homer elmondta: az elméleti háttérből kiderül, hogy minden barna szem alatt gyakorlatilag egy kék rejlik, a két szemszín közti különbség pedig csak egy nagyon vékony pigmentréteg. Ha azt a réteget eltávolítják, a fény szabadon érheti a szem külső rétegét, így csak a fény legrövidebb.


A kék szem egyébként egy kb. Mármint tényleg, ránézésre is, nem úgy mint most, amikor szintén barna szemű mindenki, csak vannak, akiknél ez kéknek vagy zöldnek tűnik. How Suze Orman SCAMMED the Poor and Middle Class - Duration: 1:15:19.


Tulajdonosa hűséges és határozott típus, ezért választják általában a férfiak a barna szemű nőket. Amikor az eredeti mutáció megtörtént, a kék szemet okozó gént hordozó első ember még természetesen barna szemű volt - magyarázta az USA Todaynek Eiberg. A gént azonban továbbadta, az elterjedt, és generációk múltán, amikor először született közös gyermeke egy olyan párnak, akik. Számtalan elméletet hallottunk már a kék szeműekről: a többség szerint a kék szín sokkal vonzóbb, mint a barna , legyen az illető nő vagy férfi. Ugyanakkor mégis inkább átok, mint áldás, mert kevésbé tud ellenállni az UV-sugárzásnak.


De olyan legenda is kering, hogy a kék. Ugyanakkor a kék számos árnyalata létezik, a játékos babakéktől, a csábító mediterrán kéken át a sötétebb szürkéskékig. A lovaknál főleg a pinto színű fajtáknál jelentkezik a heterokrómia: egy barna , illetve egy fehér, szürke vagy kék szem figyelhető meg. A teheneknél és a vízibivalyoknál is előfordul ez a mutáció. Mogyorószín szeEz is igazán ritka szemszín, mivel a zöld és a barna keveréke, és leginkább aranyba hajlónak vagy kissé sárgásnak tűnik.


Ez a változékonyság a személyiségére is jellemző, ugyanis nagyon szórakoztató és spontán, na és jó nagy adag huncutság is van a srácban. A legtöbb embert, ha megkérdezzük, hogy milyen színű szem tetszik neki, a válasz egyértelműen a kék. Természetünkből eredően valahogy jobban vonzódunk a hideg, angyali, vagy mély-tengerkék szemekhez. Na, de nézzük, hogyan alakult ki ez csodálatos szemszín.


Felfedezték, hogy a szem kék színét adó gének (TYR és OCA2) csökkentik a vitiligó kialakulásának kockázatát - magyarázza Dr. Spritz, a University of Colorado School of Medicine szakember. A tej- és étcsokoládé- barna , a gesztenye mind jó választás lehet. A szín erősségét igazítsátok személyiségetekhez és az alkalomhoz!


De létezik egy olyan kék is, ami mindenkinek jól áll! A kísérlet abból állt, hogy egy nap bement az osztályba és kijelentette, hogy a kék szeműek felsőbbrendűek, mint a barna szeműek. Ezek hatására a kék szeműek kiközösítették barna szemű társaikat.


Kék vagy barna szem

A barna szeműeknek többek között megkülönböztető gallért kellett viselniük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések