2019. január 25., péntek

Időjárás a héten

Ezen a térképen az ország aktuális időjárásáról tájékozódhatsz. A hőmérsékleti térképen az égkép ikonok és a hőmérsékleti adatok, a csapadék térképen az éjfél óta hullott folyékony halmazállapotú csapadék adatok, a széltérképen pedig a szélirány és szélerősség adatok látszanak, melyeket a mérőállomás hálózatunk biztosít. A hétvégén is folytatódik a változékony, jellemzően felhős időjárás, csak rövid időszakokra bukkanhat elő a nap.


Időjárás a héten

A napsütés mellett többször várható eső és erős, olykor viharos szél is. A hét második felében akár fok is lehet, de a hét végére mérséklődik a meleg. Borús, csapadékos idő lesz a héten , fokozatos lehűlésre is készülni kell, vasárnap többfelé már a fokot sem éri el a hőmérséklet - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez. Részletes időjárás előrejelzés.


Szélsőséges időjárás figyelmeztetések. Száraz, napos, meleg idő várható a héten is. Hétfőn akár fok is lehet, s a továbbiakban is csak néhány fokkal lesz hűvösebb - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-nek.


A következő napokban sok lesz a napsütés, a hét első felében legfeljebb északon lehetnek zivatarok. Jellemzően fok körül alakulnak a maximumok a héten - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat középtávú előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-nek. Péntek reggelre sem változik jelentősen az időjárás , így számítani kell a fagyra érzékeny helyeken talajmenti fagyra, esetleg gyenge fagyra is.


Emiatt érdemes felkészülni az őszi idő beköszöntére, a zöldséges- és virágoskertünkben a fagyra érzékeny növényeink védelmére. Pénteken hajnalban a Dunántúlon még előfordul záporeső, majd sok napsütés várható mindenhol. Hétvégén kiváló strandidő lesz több helyen zavartalan napsütéssel. A héten is sok lesz a napsütés, csak helyenként lehetnek záporok, zivatarok.


Időjárás a héten

Augusztus 20-án is száraz idő várható, kánikulával. Változékonyabb, de továbbra is enyhe idő várható a jövő héten. Vasárnap a fátyol- és gomolyfelhők mellett több órás napsütésre van kilátás szórványos jellegű csapadékkal. Budapest, a jövő heti időjárás. A héten az időjárás elemei és a víz körforgása a témánk környezetből.


Szinte egész héten borongós lesz az idő, és több helyen csapadékra is számítani kell. Bizonyára sokan ismeritek a Varázslatos iskolabusz című mesét. Mátyás névnapján a hagyományok szerint ha az időjárás fagyos, akkor felmelegedés várható, ellenben, ha enyhe az időjárás , akkor még újabb lehűlés vár ránk. Nos idén úgy tűnik a Mátyás-napi nép megfigyelés beválik, ugyanis a hétvégi lehülés után igazi tavaszi időjárásban lesz részünk.


Időjárás a héten

IDŐJÁRÁS: Továbbra is élvezhetjük az őszi napsütést A Szlovák Hidrometeorológiai Intézet előrejelzése csütörtök éjszakára és péntekre. Időjárás fotók a héten ! Az elmúlt két hétben készítettem néhány fotót, amit meg is mutatnék nektek: Egy hete hétvégén a szüleimnél voltunk Halásztelken, hogy megünnepeljük az apukám születésnapját. Fokozatosan mérséklődik a meleg a jövő héten.


Szabadtéri programokat délutánra szervezzünk, akkor időnként a nap is kisüt. Az időjárás szervezetedre gyakorolt hatásairól itt olvashatsz részletesebben. Hűvösebb, szelesebb idő várható a jövő héten. Napsütés is lehet, de többször várhatóak záporok is.


Helyenként fok is lehet maj s napközben is csak fok körül alakulnak a maximumok, de a hétvégén néhol ismét fokig melegedhet a levegő - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, melyet vasárnap juttattak el az. Ez a hullámvasút rossz vicc az időjárás részéről, amit a klímaváltozással erősítünk. Jövő héten a napsütés mellett többször várható eső és erős, olykor viharos szél is.


Hétfőn a Dunántúl déli, délnyugati részén napos idő várható, eső csak kis eséllyel eshet. Nagyon kellemes őszi időben van részünk, de meddig tart az évszakhoz képest jó idő? A hét első napján felhős égboltra számíthatunk. A felhőzet délutánra felszakadozhat. A reggeli órákban helyenként köd is előfordulhat.


A legmagasabb nappali hőmérséklet 8-°C között alakul. A héten változékonyabb lesz az időjárás : a napsütés mellett többször várható eső és erős, olykor viharos szél is. Többfelé napközben is fok alatt marad a hőmérséklet, a leghidegebb órákban pedig helyenként már mínuszok is lehetnek. Emellett változékonyra is fordul az időjárás: többször, többfelé várható eső, zápor.


A jövő héten jelentős lehűlés várható.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések