2019. október 1., kedd

Szárazságtűrő évelő virágok

Milyen személyiségű férfiakat vonzol? Csillagjegyed erről is árulkodik. Minden nőnek van egy típusa, legalább addig, amíg bele nem szeret egy olyan férfiba, aki teljesen más, mint az az ideál, ami addig a fejében élt.


Szárazságtűrő évelő virágok

A szárazságot és a hideget egyaránt jól bírja. Jó választás lehet akár magról is ültetni, mert már az első évben ontani fogja virágait. Amikor a virágok elszáradnak, a virág közepén magok fejlődnek. Ezeket a magokat eltehetjük a következő szezonra. A pázsitviola (Aubrieta sp.) örökzöld levelű, edzett szárazságtűrő évelő.


Látványos négyszirmú virágai tömegesen jelennek meg, a virágok az egész növényt elborítják. Elvirágzás után vágjuk vissza. A szobanövényeknek és a balkonnövényeknek a megfelelő mennyiségű tápanyag és víz mellett napfényre van szükségük. Szerencsére a növények között számos olyan aka mely jól tűri a tűző napfényt, sőt, egyes fajták kizárólag erősen.


A sziklakertet jellemzi a természetes kő a sok apró évelő virág, melyek többsége szárazságtűrő , napos helyet kedvelő, különböző időben virágozó, kevés gondozást igénylő és egész évben színes látványt nyújtó. Szinte itt a nyár, a rekkenő hőségben a növényeket egyre gyakrabban kell öntözni, hogy szépek maradjanak, ne kókadozzanak. Azonban van pár olyan növény, mely teljesen kivirul a napsütésben, és elég jól tűri a szárazságot is. Az évelő virágok hajlamosak télen lombjukat veszíteni és tavasszal hajtanak ki újra.


A vízigényes virágok helyett szárazságtűrő díszfüvek és alacsony cserjék díszítik a kertet, amik egyáltalán nem igényelnek sok gondoskodást. Az aszályos időket is jól átvészelik, metszeni pedig maximum évente egyszer kell őket. A jellegzetesen ötszirmú virágok színe a mályvától a kékesliláig terje de fehér változatok is léteznek. Korzikai menta Fotó: Pinterest A korzikai menta alacsony, mindössze 1-centiméter magas, apró levelű, párnaszerűen terülő, mentolillatú évelő növény. Kifejezetten szárazságtűrő.


Szárazságtűrő évelő virágok

A tő is évelő, de rengeteg magot szór, így is szaporodik a kertben. Becky fajta margaréta évelő virágok eladók cserepesen faiskolából 9Ft Leucanthemum Becky kont. FtLeucanthemum Fiona Goghill-Teltvirágú margaréta kont. Ftm magas, napos fekvést igényel, júniusban nyíl. Rendkívül kedvelt kerti virágok fajtagazdagságuk, változatos méreteik, színek és formáik miatt.


Csodásan kombinálhatók virágzó fákkal és bokrokkal, egynyári. Az ősz beköszönte az egynyári virágok halálát jelenti. Nem kell azonban búcsút inteni a színeknek, a virágzó növényeknek, csupán más fajtákat kell beszerezni.


Szárazságtűrő évelő virágok

A hideg, borús napokon még fontosabb a természet közelsége és a növények lelkünkre gyakorolt pozitív hatása. Talajtakaró évelő növények gazdag választéka a Megyeri kertészetben! Az évelő talajtakaró növények éveken keresztül dekorálni fogják kertjét, állandóságot, magas esztétikai értéket hordozva! Kertészetemben egyaránt talál virágos és levélzetével díszítő fajokat is. A megrendelt növényeket országosan.


Ezek a növények anélkül is növekednek, hogy több munkát és nagyobb szakismeretet követelnének tőlünk, és már a kezdettől örömet szereznek. Tavaszi megújulás, éledező ker. Kora tavasszal, amikor feléled a természet és maga a kert is, nagyon örülünk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések