2019. október 8., kedd

Otthoni játékok 2 éveseknek

Otthoni játékok 2 éveseknek

A kicsik számára rengeteg mulatságot jelent a játék, ezenkívül általa sajátítják el a szociális készségeket is. Nem kell azonban a legdrágább fejlesztő játékokat megvásárolno hiszen otthon is annyi eszközzel szórakozhattok, hogy a nap órája sem lenne elég a. Számoló, szorzótáblás játékok. Nálunk a kisfiam szereti az ilyen játékokat, vele úgy játszottuk, hogy sorba, felváltva mondtuk a számokat. Ovisok nagyon élvezik, hogy el tudnak számolni, mondjuk, 200-ig.


Otthoni játékok 2 éveseknek

Játsszunk hallgatási feladatokat: kérjük meg, hogy csukja be a szemét, figyeljen és szóljon, ha pl. Kedvenc meséjébe helyettesítsük be az ő nevét, és kérjük meg, hogy jelezze, ha a nevét hallja. Ezek a játékok fejlesztik a figyelmét és a beszéd fejlődését is segítik. Rajzold körbe a sablont kétszer, és vágd ki a két kör alakú papírdarabot. A kisgyermekek hihetetlen ütemben fejlődnek, tehát a legjobb éveseknek szóló játékok leginkább azok, amelyek kihívást jelentenek számukra.


Az otthoni fejlesztés módszere továbbra is játék mara ugyanakkor rengeteg tanulást biztosít a kisgyermek számára. Megéri beruházni egy óriási, nagy teherbírású műanyag keverőtálba az ilyen otthoni rendetlen játékokhoz. Jeges játékok éveseknek. Amikor a hideg idő visszatart attól, hogy kimenj és helyette otthoni játékokat keresel éveseknek , a kinti zord hőmérsékletek inspirálhatnak benti jeges játékokra.


Megkerestük számodra gyerekjátékok legjobb választékát. A legjobb játékok rendelése egy helyről. Ha nem a tucatot, hanem az igazán jót keresed!


Tekints meg hatalmas választékunkat és válaszd ki a számodra szórakoztató játékokat. A játékmappa elkészítéséhez itt találsz segítséget! Feladat: az állatok szétválogatása aszerint, hogy vízben, vagy szárazföldön. A tétlen vakáció rosszat tesz a gyerekek egészségének egy brit kutatás szerint A nyári szünidő rosszat tesz a gyerek egészségének, mert a legtöbb vakációzó diák a képernyő előtt ülve tölti napjait, és közben a tanév alatt szerzett minden edzettségét elveszíti - állítja egy új brit kutatás.


Otthoni játékok 2 éveseknek

A közös alkotás, játék, mind a baba, mind a szülő számára öröm, felfedezés, fejlődés. Segít a külvilág, önmagunk és képességeink felfedezésében, megismerteti a gyerekekkel az alkotás, a létrehozás örömét, fejleszti a kézügyességet, a gondolkodást, erősíti az önbizalmat és nem utolsó sorban, fejleszti a szülő-gyermek, ill. Ahogy megszületnek a gyermekeink, azonnal ajándékokkal halmozzuk el őket: plüssök, zenélő, forgó játékok , alvókák és csörgők. Később járássegítők, mozgó felhúzhatós játékok , finommotorikát fejlesztő játékok lepik el a gyerekszobát, majd évek elteltével az egész lakást. Tükör előtti játékok – bonyolultabb: pl.


Feladat: megállunk egy helyben, s két kezünket tenyérrel előretartjuk. A játékvezető irányítására becsukjuk a szemünket, s elkezdünk ide-oda mászkálni. Ha valakivel találkozunk, tenyerünket összecsapjuk vele, s „süsü” köszöntéssel üdvözöljük, mire az üdvözölt, szintén „süsü”-vel válaszol. Születésnapi zsúr játékok , ötletek és zsúr programok gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt.


Szegény fekete cica - játék, Ki vagyok én? A városépítésnél, vagy vártervezésnél nem feltétlenül a legdrágább és legmodernebb építőkockákkal kell játszanunk. Rakjuk félre a legót, a duplót és a színes építőkockákat, és használjunk otthoni tárgyakat: gyufásdobozt, műanyagdobozokat, tárolóedényeket, fából készült konyhai kiegészítőket. Mindegyik küldetéshez egy gurulós bőröndöt és egy kézitáskát adunk, ez utóbbiban vannak az elrejtendő tárgyak, valamint a megoldásokat tartalmazó útmutató füzetke. Ez a játék közönség kedvenc, biztos máshogy is hívják, az angolban “Who I am” néven fut.


A játékosok kis cetlire felírnak egy nevet (lehet mesehős, filmes karakter, híres ember, megegyezés szerint, a lényeg, hogy mindenki ismerje) és a mellettük levőnek adják úgy, hogy az ne lássa, mi van a papírra írva. Hogy teljes legyen a szülinapi élmény!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések