2018. március 21., szerda

Növényevő állatok

A listában a háziasított emlősök (kutya, macska, vadászgörény, ló, szamár, sertés, szarvasmarha, juh, kecske stb.) és hobbiállatok (aranyhörcsög, tengerimalac, csincsilla stb.) nem szerepelnek. Emiatt nem tudjuk közvetlenül ellenőrizni, hogy a szócikkben szereplő állítások helytállóak-e. A növényevők különböznek táplálkozásuk természetében, terjedelmében és egyediségében. Az eltűnésük fő oka a mezőgazdaság, a túlzott vadászat, valamint a háziállatok által terjesztett betegségek. Egyes állatok csak egyfajta növényt fogyasztanak.


Vannak olyan állatok , melyek kizárólag egyféle növényt fogyasztanak. Ilyen állat például a koala, amely kizárólag az eukaliptusz leveleivel táplálkozik. A pata nem más, mint módosult karom, ami tölcsérszerűen burkolja a végső ujjperceket, és két részből áll, a karomtalpból és a karomlemezből. A patások nagy testű állatok , növényevők. Páros ujjú patás a vaddisznó, a teve, a zsiráf, a víziló, az antilop.


Bizonyos helyeken a növényevő állatok étrendje követheti az évszakok változását. A növényevő állatok csak növényeket esznek, húst egyáltalán nem fogyasztanak. Mivel ha tél van, akkor nem jutnak hozzá azokhoz a növényekhez, amihez nyáron és tavasszal.


Hím állatok nemi szervei. A hím nemi szervek (organa genitalia masculina) anatómiáját tekintve az erszényesek egyik szembetűnő jellegzetessége, hogy a páros herék (testes) ún. Ezek az óriások korhadó fákból „haraphatták ki” a különböző lárvákat, rovarokat. A hatalmas állatok genetikailag hasonlítanak az emberhez, így fogékonyak azokra a betegségekre, amelyekre mi is.


A kafferbivaly hiába növényevő , veszélyes lehet az emberre is. A bóbitásantilop-formák az afrikai őserdő antilop családja. Az impala az afrikai szavanna egyik antilopfaja. Az őzantilop egy kisebb antilop.


Növényevő állatok

A nádiantilop-formák más néven mocsári antilopok a mocsarak közelében élnek. A bejza egy hosszú szarvú antilop. A hüllők a négylábú gerincesek (szárazföldi gerincesek) közé tartozó magzatburkos állatok.


Főbb csoportjaik a teknősök, a pikkelyes hüllők (gyíkok, kígyók), a felemásgyíkok és a krokodilok. Teljesen alkalmazkodtak a szárazföldi életmódhoz, szaporodásuk is független a víztől. Erdőségekben él, növényevő , főleg fűféléket fogyaszt. A patkány méretű erszényes hangyász erdők, bozótosok lakója.


Növényevő állatok

Termeszekkel táplálkozik. A ember által betelepített ragadozó állatok veszélyeztetik fennmaradását. A térképen piros színnel van jelölve Tasmánia. Hiszen a fogazat szoros kapcsolatban áll az állatok életmódjával és táplálkozásával, így más például a ragadozók, a növényevők, vagy éppen a mindenevők fogazata.


Ez a sziget Ausztráliához tartozik. Maguk a fogak tulajdonképpen majdnem minden gerinces csoportra jellemzőek, így a halakra, a kétéltűekre, a hüllőkre és az emlősökre is. Az állati eredetűekkel szemben a növényi táplálékok azonos tömegben kisebb energiatartalommal rendelkeznek.


Mi a különbség a ragadozó és a rovarevő fogazat között? Persze, azt tudom hogy az egyik főként hússal táplálkozik, tehát gerinceseket eszik, míg a másik rovarokat és puhatestűeket, amik gerinctelenek, eddig okés. A növények különböző módszerekkel próbálják meg kivédeni azt, hogy a növényevő állatok táplálékává váljanak.


Ezen módszerek között szerepel például az, hogy tüskéket növesztenek, mérgező anyagokat termelnek, bizonyos rovarfajokkal lépnek kapcsolatba, melyek védelmezésükért cserébe különböző tápanyagokat.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések