2017. december 29., péntek

Ksh irányítószám adatbázis

Magyarország irányítószám keresője, irányítószám , település, járás, kistérség, megye, régió, országrész szerint - Irányítószámnavigátor. A DSMMátrix – Magyarország településeinek (és irányítószám körzeteinek) legrövidebb, illetve leggyorsabb út adatbázisa. Az adatbázis útvonal optimalizálási, navigációs, körzet-lehatárolási, azaz a települések távolságával, illetve elérésével kapcsolatos bármilyen feladathoz felhasználható.


Az adatokat a Tájékoztatási adatbázisból ingyenesen is le tudja tölteni. Egy adatkör foglalkozik a személy-, és további öt a gépjárműforgalommal. Előnye, hogy van benne megye beosztás.


Hátránya, hogy sok – számunkra felesleges – adat van benne, és nem tartalmazza a budapesti irányítószámokat. Csak épp a megyék nincsenek benne. Az Ön által használt böngésző nem támogatott. Tudta hogy az irányítószám egy postai kézbesítési körzetet határoz meg? Irányítószám Kék Matty Szomolya Szőke Fejér Abádszalók Jász-Nagykun-Szolnok Abasár Abaújalpár Borsod-Abaúj-Zemplén Abaújkér Abaújlak Abaújszántó Abaújszolnok Abda Győr-Moson-Sopron Abod Pest Ábrahámhegy Veszprém Komárom-Esztergom Acsád Acsalag Ácsteszér Ádánd Adásztevel Adorjánháza Adorjás Ágasegyháza Bács.


Ksh irányítószám adatbázis

TEÁOR, TESZOR, ÖVTJ stb. Irányítószám adatok és térképi réteg Az ArcMagyarország vektoros térkép irányítószám körzet rétege illeszkedik a településhatárokhoz, és attribútum (leíró) adatként is tartalmazza valamennyi magasabb közigazgatási szint (település, kistérség, megye,régió) adatát, így az irányítószám körzethez rendelt. Célunk, hogy a területi különbségek vizsgálatához minél alacsonyabb területi szintre (település, irányítószám , kerület, vagy akár utca szint) biztosítsuk az elemzési adatokat az ön számára. Ez azonban nem befolyásolja az adatszolgáltatási kötelezettségek teljesítésének eddigi gyakorlatát, azt továbbra is a KSH -ELEKTRA felületen – az ott eddig használt vagy most létesített felhasználónév és jelszó alkalmazásával – kell teljesíteni. Irányítószám kereső,Kereshető irányítószám település alapján, település és utcanév alapján vagy utcanév lista irányítószám alapján.


A Magyar Posta honlapján található irányítószám -kereső, valamint a teljes adatbázis letölthető XLS formátumban. Budapest mellett Debrecenben, Szeged en, Miskolc on, Pécs ett és Győrben minden városrész önálló irányítószámmal rendelkezik. Ehhez szükséges volt egy KSH -településkód és irányítószám közötti konverzió, mivel a népszámlálásban az előbbi, míg az OEP adatbázisában az utóbbi szerint tart ják nyilván a lakóhelyet.


Ksh irányítószám adatbázis

A KSH -településkód és az irányítószám nem feleltethető meg egymásnak egyértelműen, illetve évente változhat a megfelelés. Vállalkozás Statisztikai Adatbázis adatainak összehasonlíthatósága más adatbázisokkal: az adatbázis felépítése során kialakított nómenklatúrák a KSH és az EUROSTAT adatbázisaival egybevethetőek, a. Itt minden termék ismétlődő oszlopcsoportokból áll, amelyek csak annyiban különböznek, hogy egy számot adott hozzá az oszlop nevéhez. Ha ilyen módon számozott oszlopokat lát, nézze át újra az adatbázis tervét.


Az ilyen terv több hibát tartalmaz. Először is, ez az adatbázis határt szab a termékek számának. A KSH szerinti rendszerezés meg egy statisztikai dolog. Az, hogy ők annak önálló irányítószámosnak nevezik, attól még nem lesz az (hiszen a tényeket mindig a posta tudja, ő használja fel az irányítószámokat, ők hitelesek), csak a KSH számára így van nyilvántartva. GeoIndeX adatbázis frissítések A GeoIndeX rendszerébe tartozó különböző adatbázisok évente egyszer kerülnek kiadásra.


Az adatbázis frissítések a forrásadatok kiadásához igazodnak, így az egyes adatbázisok vonatkozási éve és éven belüli frissítési üteme eltérő. A honlapon többet tartalmaz mint 241New Mexico Irányítószám Plus Irányítószám Plus Sorozat, Rekord Típus,Hordozó Útvonal I Utca, Cím, Város Neve, Megyei FIPS, Állam Rövidités stb. Adatszolgáltatási szerződés KSH adatbázis beszerzésére” a műszaki leírásban és a szerződésben meg-határozottaknak megfelelően, az alábbi mennyiségekkel: Adatbázis a lakóépületek korára vonatkozóan Az ország településeire, településrészeire vonatkozóan egy adatbázis létrehozása a cél az ivóvízben lévő ólom tartalom kockázatának becslésére.


További információért kérjük, kattintson ide. A KSH Könyvtár weblapja a felhasználói élmény optimalizálása érdekében sütiket használ. A könyvtár adatvédelmi szabályzatának megtekintéséhez kérjük, kattintson ide. A nagyobb településeknél egy településen belül több irányítószám is megtalálható, míg kisebb településeknél egy irányítószám alá több település is tartozhat.


A szállításnál, árusításnál ez nem probléma, viszont egy adatbázis -összevonásnál hibaüzenetként jelenik meg a település. Magyarország elérési út és elérési idő adatbázisa valamennyi település minden postai irányítószám körzetére tartalmazz az összes többi körzetközpont országos közúthálózaton mért legrövidebb, illetve leggyorsabb elérésére vonatkozó út-idő adatokat.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések