2017. december 4., hétfő

Diasztolés érték csökkentése

A diasztolés vérnyomás emelkedésének elkerülése érdekében fontos, hogy javítsunk mindennapi szokásainkon. Ide tartozik a dohányzás abbahagyása, az alkohol- és sóbevitel csökkentése. A bevitt sómennyiségnek már kismértékű csökkentése is jelentősen csökkenti a diasztolés vérnyomást. Az agyi atrófia ebben a csoportban szignifikánsan erősebb, mint Hgmm-nél magasabb diasztolés érték esetén. A záróvizsgálat alkalmával végzett mágnesesrezonancia-vizsgálat szerint a szubkortikális térfogat -kal (-os MT: 01–) lett kevesebb az alacsony tenziójúak körében, magasabb vérnyomású.


Nemcsak az okoz gondot, ha a szisztolés érték túl magas, hanem az is, ha a diasztolés értékhez képest túl nagy a különbség. Ez az úgynevezett magas pulzusnyomás ugyanis azt mutatja, hogy a szív túl keményen kénytelen dolgozni , ami különféle szövődményekhez vezethet, például megvastagszik a szívizom, azaz. A fokozott C-vitamin bevitel viszont jótékonyan hat a kollagén termelődésére, így biztosítja az erek falának megfelelő rugalmasságát. Amerikai kutatások során úgy találták, hogy a vérben deciliterenként mg-mal több C-vitamin hozzávetőlegesen Hgmm-el csökkenti a vérnyomás szisztolés és diasztolés értékét. A stressz csökkentése és az optimizmus.


Ha sokat stresszelsz a magánéletben vagy a munkában, különösen figyelj a mindennapi stressz csökkentésére. Ezen kívül több sáv és több elnevezés létezik, de az közös bennük, hogy mindkét paraméter (szisztolés, diasztolés ) esetén, ha az egyik érték magasabb, akkor azt értékeljük. A cukorbeteg csoportban a szisztolés 15. Hgmm-rel csökkent elhízott betegek körében. Diasztolés érték : a diasztolés érték a második szám (90), és azt mutatja meg, hogy milyen a nyomás a szív elernyedése alatt, vagyis két szívverés között.


Van, hogy csak az egyik érték magasabb. Nem ritkán előfordulhat, hogy csupán a szisztolés, vagy a diasztolés érték magasabb. Egyik a szisztolés érték , amely arról árulkodik, hogy a szív összehúzódásakor milyen mértékű nyomás uralkodik az artériákban. Másik pedig a diasztolés érték , amely két szívverés között méri a vérnyomást ugyanezen szakaszon. Sokaknak már van otthon vérnyomás mérőjük, és megmérik magukat meg a család többi tagját, de nem mindig világos, mennyi az ideális vérnyomás életkor szerint.


Ez a táblázat megmutatja, az első sorban az életkor, a másodikban a minimális, majd a normális, végül a legmagasabb, még nem kórosan magas érték látható. Nemdohányzó, antialkoholista, kicsit túlsúlyos nő vagyok. A felső érték normális, 1körüli.


Ezek az értékek ülő és álló helyzetben mért értékek. Az orvos a kivizsgálás után dönthet arról, hogy ír-e gyógyszert a magas vérnyomásra: 90-es diasztolés érték fölött általában adnak is. De egy közepesen magas vérnyomást gyógyszerek nélkül is kezelhetünk, ráadásul életmódunk megváltoztatásával egész szervezetünk állapotát javíthatjuk. Az emberi vérnyomás az az erő, mellyel a szív az erek falára pumpálja a vért. Ha a szív gyorsan és erősen pumpál, vagy a vér nem áramlik megfelelő sebességgel, nő a nyomás az érfalon, és a vérnyomás értéke magas.


A vérnyomás egészséges értéke a különböző. Az állati eredetű élelmiszerekben van koleszterin, kerülni kell a zsíros ételeket, a vörös húsokat, zsír helyett olajjal javasolt sütni, de inkább párolni az ételeket. Másrészt nem közölte a diasztolés értékeket ami pedig szintén fontos az értékelésben. Magas vérnyomás betegség esetén mind a felső, mind az alsó érték emelkedett lehet.


Legtöbbször mindkettő érték magas, sokszor, és főleg idősebb korban azonban inkább csak a felső érték. Ezek értéke ideálisan és 1(szisztolés), valamint és ( diasztolés ) közé kell, hogy essen. Ez természetesen csupán általános érték , a kor előrehaladtával a normál érték egyre nő, illetve a nem is befolyásoló tényező.


A 140-nél magasabb szisztolés érték , illetve a 90-nél magasabb diasztolés érték potenciális problémára utal. Elkezdtük nagyon óvatosan csökkenteni a vérnyomás csökkentő szereket. Van aki gyógyszert szedett, de hárman vérnyomáscsökkentő teát és zellerszárat, mi nem veszünk gyógyszert a szánkba.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések