2019. december 2., hétfő

Változókor tünetei menstruáció

Változókor tünetei menstruáció

Menopauzán a petefészekben zajló utolsó tüszőérés, és az azt követő utolsó havi vérzés időpontját értjük. A női életnek ez a szakasza új kihívásokat helyez a nők elé. Vérzészavar ugyan minden életkorban jelentkezhet, a menopauza körüli időszakban más megítélés alá.


Tünetei megnehezítik a nők életét, kellemetlen velejárói a menstruáció végleges elmúlásának. Az álmatlanság már a változókor előtt is megtapasztalható, és ez főként azért probléma, mert nappali fáradtságot okoz. Nagyon kevés nő az, aki esetében a menstruáció egyszer csak hirtelen megszűnik. A betegség vezető tünetei : Mindkét esetben jellemző a megváltozott menstruáció , bővebb vérzés, illetve a köztes időben, vagy a menopauza után is jelentkező vérzés. Ez a tünet már az igen korai stádiumban is érzékelhető.


A tapasztalatok ebben az életszakaszban nagyon változóak a nők körében. A változókor egy természetes folyamat, mint a pubertáskor és a terhesség. Néhányan alig észlelnek tüneteket, míg mások nagyon kellemetlennek tartják azokat.


Sok nőnek okoznak gondot tünetei. Ismerd meg, készülj fel és élj kiegyensúlyozott életet! Megjelenése mindkét nem esetében lehetséges, azonban különböző mértékben jelentkezik.


Ezen felül pedig személyenként is eltérő, hogy milyen mértékben jelennek meg a tünetek, illetve testi- vagy lelki tünetek kerülnek-e az előtérbe. Azok számára, akik a menstruáció megszűnését az öregedés jeleként, a nőiség elvesztéseként értékelik, ez a folyamat komoly pszichés terhet jelent. Ezt súlyosbítja, hogy a klimax idején zajló változások, az addigi hormonális működés felborulása amúgy is erősen hat az érintett hangulatára, kedélyállapotára. Akár a korai, akár a később jelentkező tünetekre ideális választás lehet a hormonmentes, gyógynövény kivonatot tartalmazó Remifemin és Remifemin plus. A következőkben a hormonváltozás hatására történő súlygyarapodásról, a menstruációs ciklus zavarairól és a változókori.


Hajlamosak vagyunk úgy tekinteni a változókorra, mint valami rémséges folyamatra, amelynek során elveszítjük termékenységünket. Csak néhány éve lett közismert, hogy a méhnyakrákot szinte kivétel nélkül minden esetben a Humán Papilloma Vírus (HPV) okozza. A HPV ráadásul ma az egyik leggyakoribb szexuális úton terjedő kórokozó, így minden 4-5.


A Femarelle termékcsalád az egyik leggyakrabban ajánlott hormonmentes megoldás a változókor tüneteinek enyhítésére, amelyet számos ország vezető nőgyógyászai ajánlanak. A világ országában eladott több millió termék a Femarelle sikerének legfőbb bizonyítéka. Ez érthető, ha figyelembe vesszük, hogy a menstruációs ciklus teljes egészében hormonális szabályozás alatt áll.


Megkésett tüszőérés és ezt követő menstruáció azonban még jóval a klimax kezdetét követően is előfordulhat. Kóros tünetei ennek az életszakasznak a „diszfunkcionális vérzések”, amelyeknek kialakulásában a petefészek működési zavara játszik szerepet. Maga a változókor összességében tehát a fenti tünetegyüttes jelentkezésével jár együtt, és egyben fennáll a veszélye a felsorolt kórképek kialakulásának, vagy akár súlyosbodásának is. A változás kora a tünetek ellenére orvosi szempontból még nem jelent betegséget, azaz a változókor diagnózis nem létezik.


A hosszan tartó menstruáció hátterében hormonális rendellenességek is állhatnak. Az apró szerv által termelt hormon ok hatással vannak az egész test működésére, így alulműködése számos további tünetet okozhat. Vannak, akik éveken keresztül szenvednek a kellemetlen tünetektől, mások szinte észrevétlenül vészelik át ezt a kritikus időszakot.


Változókor tünetei menstruáció

Az itt közölt információk nem helyettesítik az orvosi vizsgálatot és kezelést, valamint nem minősülnek szakorvosi tanácsnak, ajánlásnak. A hangulati ingadozás, a hőhullámok, az alvászavarok vagy a bőrszárazság a változókor időszakának olyan tünetei , melyekről még azok is tudnak, akik még messze járnak ettől az időszaktól. Ahogy eljönnek a tünetei is – és nem csak az a tünet, hogy többet nem kell tamponra költeni.


Még valami, mielőtt férfi olvasóink ezen a ponton örömmel továbblapoznának, mély fájdalommal tudatjuk, hogy számukra is eljön a változókor. A menstruáció tarthat csak egyetlen napig, miközben a vérveszteség is egyre kisebb lesz. Ezzel szemben máskor nyolc, tíz, tizenöt napig is elhúzódhat bőséges vérzéssel. Némely nőnek ilyenkor olyan bő vérzése van, hogy kénytelen ágyba feküdni, és sokszor sürgős orvosi beavatkozásra is szükség lehet a veszélyes. Menopauza, változókor , , klímax,a menopauza tünetei , változó kor ,klimax menopauza A klimax tünetei.


Ismerősek ezek a tünetek? Változókor , csontritkulás. Ezek mind a klimax tünetei. Mit tehetünk, hogy ezt az időszakot minél jobban átvészeljük? A korai klimax tünetei ezzel megegyeznek, csak kialakulásuk időpontja tér el.


Rendszerint éves kor körül – van, akinél még korábban – megjelennek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések