2020. július 2., csütörtök

Válás 3 gyerekkel

Válás 3 gyerekkel

Nem akarlak megbántani, de gyerekkel csak is a magány. A többiről nem tudok nyilatkozni. Bár ez rizikós mivel még tényleg elég kicsik. Téged továbbra is mindketten szeretünk, de innentől kezdve megváltoznak a dolgok. Pólya Bella gyermekpszichológus segít „okosan” válni, hogy a gyerek a lehető legkevésbé szenvedjen a családja széthullásától.


Tanácsokat, véleményeket várok ( gyerekkel válni)? A gyerekeink viszont , ha akarjuk, ha nem, a válás után is összekötnek minket. A ti döntéseteket alapján gondolom.


Ezért bármennyire nehéz is, kulcsfontosságú a békés együttműködés. Számukra mi továbbra is mindketten egyformán fontosak maradunk. Ha a „ válás gyerekkel ” kérdésében mi is érintettek vagyunk, akkor bizonyára felsóhajtunk,… gyerek esetén mennyire durva a válás ? Minél több gyerek született a házasságból, annál megterhelőbb lelkileg a válás.


Milyen konkrét mondatokat érdemes használni a gyerekkel való kommunikáció során? Miért nehéz a válás egy éves gyerekkel ? Meg kell-e ijednünk, ha dühössé, agresszívvá válik, esetleg sokat sír? A legfrissebb hírekért, videókért, cikkekért látogasson el az atv. A gyerekek még nagyon kicsik (éves, éves, hónapos), a harmadik kicsi nem tervezett volt.


A bölcsit imádja, ott legalább gyerekek között lehet, játszhat, és így én is nyugodtabb vagyok, mellette úgysem tudnék dolgozni. Mivel tarthatjuk fenn számára a biztonság képét válás alatt és után? Azt nem akartam, hogy hét közben az apja vigyázzon rá, nem tudnám elképzelni, hogy csak úgy beugorjon játszani a gyerekkel, ha épp erre jár. Válás után kicsi gyerekkel? Egy kisgyereknek tanácsos például azt mondani, hogy „apa és én szerettünk volna mindig együtt maradni, de úgy érezzük, hogy most már nem tudunk együtt lakni, ezért úgy döntöttünk, apa elköltözik”.


Számára a szülők teremtette otthon jelenti a világot, így válás után a legfontosabb, hogy az új életét kialakítsák. Célszerű a gyerekkel akkor megbeszélni a szakítást, ha már tudják, hol és kivel fog élni. Ha a „válás gyerekkel” kérdésében mi is érintettek vagyunk, akkor bizonyára felsóhajtunk,… gyerek esetén mennyire durva a válás? Egy dologban viszont ugyanolyanok: szükségük van mindkét szülőjükre a válás után is.


A könyv születését megelőzve tíz olyan és év közötti gyerekkel beszélgettem, akiknek a szülei elváltak, és akik beszámoltak erről a nehezen feldolgozható élményről. Többfrontos támadást indított bíróságon, rendőrségen, gyámügyön, meg ahol csak lehetséges, ráadásul ingyen mindenhol” - mi kell a nőnek, ha már a tekintélyes méretű férfiasság, a nagy ház és az kocsi sem elég? Beszéled meg a gyerekkel , hogy ő mit szeretne, de alapvetően semmit nem kell úgy csinálnod ahogy ők kérik, abban az időben, amikor nálad van. A szakértő azt is elárulta, hogy ha a szülő új.


Kifejezetten visszás a te időszakodra tervezniük más programot, de ha így tettek és veled nem egyeztették és befizették, akkor így jártak. A válás nem egy pillanat. Egy házban - válás után, gyerekkel Augusztusban szakítottam férjemmel, az indok jelen kérdés esetén irreleváns. Annyira kiábrándító, hogy ennyire számítóak a nők, és hogy egy vagyonosabb valakivel felcsináltassák magukat, ennyi hazugságot megér… Persze aztán megint felevagyon, válás , gyerekkel zsarolás.


Megkérhetnéd arra is, ha lát a viselkedésében vmi változást jelezze feléd. Mindenképpen beszélnék vele. Azon is elgondolkodtam, hogy spermabankba teszek mintát, aztán köttetem el magamat. Egy ötéves gyerek pedig sokkal többet megért, érzékel,mint azt mi gondoljuk. A kapcsolattartás nem megy magától, hiába van végzés róla.


Sok szülő ettől várja a megoldást, kezdetben nem látja be, mennyi segítségre van szüksége a gyerekének, hisz nincs tapasztalata, nincs minta, hacsak ő maga nem elvált szülők gyereke. Ha van kiskorú gyermek és közös megegyezéssel akarnak elválni, akkor a Bíróság kitűzi a második tárgyalás időpontját, ami általában hónappal az első tárgyalást követően van. Náluk is, mint a szülőknél, vérmérséklettől függ, mikor képesek szembenézni a ténnyel, hogy ez az állapot már végleges, a szülei soha többé nem lesznek együtt. Pedig mindenki tudja, hogy a válás gyerekkel bizony egyáltalán nem könnyű. Kimondani, a bírósági végzést kézhez venni, vagy egy megállapodást aláírni, persze, gyorsan.


A végzéstől semmi nem változik meg. Kutatások bizonyítják, hogy pl. Hollandiában az elvált szülők gyermekei, akik egyszülős családban csak az anyjukkal nőnek fel, felnőttkorukban ,5-szer nagyobb valószínűséggel maguk is elválni. A pszichoszomatikus betegségek pedig - a tévhitekkel ellentétben - nem a válás előtt, hanem a válás után leselkednek a.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések