2020. június 1., hétfő

Válás megcsalás miatt

Válás megcsalás miatt

Megcsalás utáni válás ? A magyarországi statisztikák nagyon szomorú képet festenek jelenleg a házasságról. Minden második házasság válással végződik, és bár bizonyított, azt látjuk, hogy sok esetben a válás hűtlenség miatt következik be – de legalábbis a kapcsolat valamilyen módon megcsalással érintett! A vagyonmegosztás esetében is csak akkor számít a megcsalás, ha a házasságtörő nagy értékű tárgyakat kapott ajándékba a házastársától. Az ajándékot ugyanis vissza lehet követelni. Aki nem megcsalás vagy bántalmazás miatt vált el, ott mi volt az ok?


A kihűlt kapcsolatok okai számtalanok lehetnek, pl. Hajlamosak vagyunk azt hinni, válni csak igen komoly okból szokás, mint a megcsalás vagy az állandó harcok a házaspárok között. Azonban előfordul, hogy igencsak furcsa dolgok miatt döntenek a párok a válás mellett. A válás után a volt házastársak tovább viselik a házasság alatt viselt nevüket, azonban megnyílik a volt feleség joga arra, hogy választhasson, vissza kívánja-e venni korábbi nevét.


Ezt az anyakönyvvezetőnél kell jeleznie. Nem akarlak elszomorítani, de attól tartok, ez a vonat már elment. Az a helyzet ugyanis, hogy egy szerető, mert ne szépítsük, igazából erről van szó, mindig többet tud nyújtani, legalábbis amíg meg nem fogja a férfit, mint a gyereknevelésben, háztartásban és a munkában megfáradt feleség. Hűtlenség, megcsalás válópernél befolyásoló tényező?


Férjem kb tavaly szeptember óta csal. Most már nyitottan, mindenki tudja, hogy van a nője. Mert egy darabig titkolták a kapcsolatukat. Itthon leültünk, hogy akkor váljunk el.


De ő nem akar mert nem tudja mit akar. Holott mindig a nővel van. A válás útmutatóban megkapja a kötelezően tudnivaló információkat a válásával kapcsolatban, illetve fontos ismereteket, hogy megvédhesse, ami a legfontosabb Önnek. Jogi fogalmak magyarázata, keresetlevél minta, felkészülési lista, válás menete, gyerekek pszichológiai védelme és válási kérdőív az ügyvéd előtt. Van olyan a világban, hogy jól zárul egy válás , mert nem a gyűlölködés és bosszúállás a lényeg, hanem az, hogy az ember elfogadja, amit az élet hozott, és elviselje döntésének következményeit.


Előfordulhat, hogy a gyerek bűntudatot érez, mert azt hiszi, hogy az egyik szülő az ő rossz viselkedése miatt megy el. Természetesen életében és döntéseiben még ott vannak a neki szánt bókok, udvarlások is. Izzik a levegő minden női társaságban, ha megcsalás , szakítás, ne adj’ isten válás a téma. Sok házasság, párkapcsolat nem a szex miatt romlik el, hanem az érzelmek múlnak el. A júliusi Marie Clairben az egyik legtapasztaltabb hazai válóperes ügyvéd ad öt remek tanácsot, amelyt most néhány gondolattal kiegészít arra vonatkozóan, miért is lehet egy válás végsősoron akár jó dolog is.


Gondoljuk végig, hogy a megcsalás után mit várunk a párkapcsolattól. Beszéljünk a párunkkal az érzéseinkről és hallgassuk meg az ő véleményét is! Ha megbeszéljük a történteket, a megcsalás okait, megmenthetjük a kapcsolatot, vagy tovább is léphetünk, azonban mindenképpen elmondhatjuk, hogy tanultunk valamit. A konkrét válás megbeszélésnél az exeddel légy felkészült az apai szerepedben. Ez azt jelenti, hogy legyen kész terve amit nyugodtan, higgadtan el tudsz mondani.


Válás megcsalás miatt

A békés válás kifejezés elsőre önellentmondásnak tűnik. A válásról azt gondoljuk, hogy harcot jelent a gyerek láthatásáért, a tartásdíjért és a közös vagyonból jutó minél nagyobb részért. Pedig nem kell, hogy így legyen. Ilyen sok lenne a megcsalás , az elhidegülés vagy egyszerűen csak a világsztárok teremtette divatról van szó?


Az olvasói levelet Napsugár (ál)nevű olvasónktól kaptuk, nincs könnyű helyzetben, több tűz közé szorult, holott minden vágya valahogyan túlélni a fájdalmat, amit a megcsalás miatt érez. Az ölében találtam a nővéremet, és sugdolóztak, kacarásztak, majd megcsókolták egymást. Csak a megcsalás , vagy az is, ha valaki folyamatosan verekszik, ellehetetleníti a másik fél életét? Abban az esetben lehet csak elválni, ha valakit megcsalnak?


Válás megcsalás miatt

A Biblia alapján a döntő kérdés nem az, hogy el lehet-e válni, hanem hogy lehet-e újraházasodni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések