2020. április 7., kedd

Újszülött szeme

Amennyiben ilyet tapasztalsz gyermekeden, érdemes orvossal konzultálni, mert ez a fajta kancsalság nem múlik el magától, hanem műtéttel kell a. Az újszülött szemének tisztítása, ápolása. A szülőcsatorna sok baktériumot tartalmazhat, ezért szülés közben a baba szeme fertőződhet. Ennek megelőzésére cseppentenek a baba szemébe -os ezüst-acetát-oldatot (Credé szemcsepp) a megszületést követően. Kisbabád szemét a folyamatosan termelődő könny tisztán tartja.


Arra azonban, hogy ez ilyen is mara nincsen garancia. Habár a babák szemének színét a szüleiktől örökölt gének határozzák meg, születéskor a legtöbb kisbaba szeme kék. Kórházban is az volt, azt mondták huzatot kapott, ott adtak neki szemcseppet, viszont felírni nem írtak fel, szóval most tanácstalan vagyok. A könnycsatorna elzáródására (dacryostenosis-ra) akkor kell gyanakodni, ha a baba szeme csipásodik, váladékozik, de nemcsak alvás vagy sírás után, hanem állandó jelleggel.


További tünete lehet, ha a szemzug bepirosodik és megduzzad. Ez a gyulladás jele, valószínűleg valamilyen fertőzés okozza, vidd el orvosh. Ha a családba, rokonságba újszülött érkezik, az első látogatás alkalmával szeretnénk meglepni valamivel a kicsit. Ilyenkor - főleg, ha nekünk még nincs gyerekünk - bizony fejtörést okozhat, hogy mi legyen az ajándék.


Újszülött szeme

A következőkben ehhez adunk ötleteket. Kisfiamnak igy volt a jobb szeme. Kaptunk rá kétféle szemcseppet is. Az egyik a Cyloxan a másik nevére nem emlékszem. Vinni kellett volna könnycsatorna átmosásra,de hol azt hallottam,hogy vigyük,mert jobb minél hamarabb túllenni rajta,hol pedig lebeszéltek róla.


Addig addig húztam,hogy 6. Milyen színű lesz a baba szeme ? A legtöbb újszülöttnek kékesszürke szeme van, mivel a végleges szemszín általában csak hat hónapos és egy éves kor körül alakul ki, de akár három éves korig is változhat még. Mive az újszülött szemének időre van szüksége, hogy a környezetéhez hozzászokjon, ezáltal meglehet, úgy fog tűnni, hogy nem működik rendesen. Normális dolog az első hónapokban például az, hogy keresztbe néz a csecsemő vagy nem lát távolabb az arcodnál mikor a karjaidban tartod.


Akkor sem kell kétségbe esni, ha a születés küzdelmei kisebb foltokat, vagy duzzanatokat hagynak a babán. Az erőlködéstől még dagadt lehet a szeme , vagy éppen az övé is kicsit bevérzik, mint ahogy ez előfordulhat a kitolási szakaszban préselő anyákkal is. Akár még tej is jöhet belőle, ezt hívja a néphagyomány boszorkánytejnek. Semmit nem kell vele csinálni, se borogatni, se nyomkodni nem szabad.


Az is előfordul, hogy véres váladék jön az újszülött kislány hüvelyéből, mintha menstruálna. Ezzel sem kell foglalkozni, magától el fog múlni. Kölyökkutya fejlődése: Amit az első hétben megtanul, azt később sem felejti el.


Tudj meg többet a kölyökkutya fejlődéséről az újszülött fázistól, a szocializációs fázison keresztül, a pubertás fázisig. Gyönyörű videómontázst készített az apuka Hosanna Lynn újszülött kisbaba első napjáról, melyben a rendkívüli nap eseményeit követi nyomon. A kötőhártya gyulladás kezelése.


A strandon összeszedett bakteriális fertőzés mára már kezelés nélkül is meggyógyul 8-nap alatt, ezt rövidítheti le a célzott terápia 2-napra. A legkisebb levegőmozgástól is könnyedén begyulladhat az újszülött szeme , és meg is fázhat. Amikor az újszülött sárgább, mint megengedett, a kivizsgálás azonnali megkezdése mellett kezelik is. Enyhe esetben elég lehet a fokozottabb folyadékbevitel (nagyobb adagú szopás, infúzió), különösen, ha nagy volt az újszülött súlyvesztése. Most született kisbabám.


Újszülött szeme

Mikor lehetek benne biztos, hogy lát engem? Ha nem lát, akkor hogyan vehetem észre? A végleges szemszín mikor alakul ki egyáltalán? A WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.


Először csak kontúr nélküli foltokat látnak.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések