2020. október 14., szerda

Weöres sándor születésnapi vers

Szikrázó az égbolt aranyfüst a lég, eltörpül láng-űrben a tarka vidék. Olvadtan a tarló hullámzik, remeg, domb fölött utaznak izzó gyöngyszemek. Ragyogó kékségen sötét pihe-szál: óriás magányban egy pacsirta száll. Legszebb nyári versek – íme nagyszerű költemény a. Juli néni, Kati néni – letye-petye-lepetye! Keverd a szíved napsugár közé, készíts belőle lángvirágot, s aki a földön mellén viseli és hevét kibírja, ő a párod.


Weöres Sándor : A társ. Ez olyan látomásvers, amelyik a. Ha látod a sűrű búzatáblát, gondolsz-e arra, mennyiféle magnak kellett elpusztulnia, hogy ezek kikelhessenek? Aztán learatják a búzát, táplálék lesz és visszakerül a földbe.


VERSEK ,IDÉZETEK SZÜLETÉSNAPRA - ZEMPLÉN,AHOL A CSEND KEZDŐDIK! De sose vedd a barátság kincsét magától értetődőnek. Serdülj, kedves ifju - még egyszer a kelyhet! Nőj eléggé nagyra - betölteni helyed! A lista természetesen nem teljes, hiszen nem is lehet az.


Weöres sándor születésnapi vers

Költészetünk ugyanis olyan rendkívüli versekben bővelkedő, gazdag anyag, hogy szükségszerűen rengeteg nagyszerű költő és megszámlálhatatlan kiváló vers maradt ki a válogatásból. Célunk az volt, hogy a lista a magyar líra sokféle stílusirányzatát megmutassa. Zúg a tüske, szél szalad ide-oda, Reszket a galagonya magába. Hogyha a Hold rá fátylat ereszt: Lánnyá válik, sírni kezd.


A születésnapi köszöntőjén kifejezetten azoknak ad életigenlő buzdítást, akik már beléptek életük második szakaszába. Izzik a galagonya ruhája. Igazi kapaszkodó, igazi gyógyír ez a jegyzet. Lám, csak jó az isten, jót á hogy fölvitte a kend dolgát! Tőlem is pár vers : Tavaszköszöntő Sándor napján megszakad a tél, József napján megszűnik a szél, zsákban Benedek hoz majd meleget, nincs több fázás, boldog, aki él.


Már közhírré szétdoboltatik: minden kislány férjhez adatik, szőkék legelébb, aztán feketék, végül barnák és a maradék. A Föl hol az élet terem, a mindent elnyelő sírverem a síkság, hegy, tenger, folyó öröknek látszik és muló. A munka a Comenius Iskolai Együttműködések keretében készült.


Petőfi Sándor versek Szép versek Versek -videók Igazgyöngyök-Baráttól Karácsonyi versek Adventi versek Időseknek Szilveszteri, Új Évi versek Egyéb Névnapi köszöntők Születésnapi köszöntők Hónapok mondókái Érdekes, tanulságos Továbbküldésre Vevőtájékoztató Pletyka Luca napi köszöntők Tudo hol vagy! Bontsd szét egyéniségedet és ne félj, hogy bármit is elveszítesz: mert ha a mosdatlant kiutasíto mosdottan a helyén találod. Válogatott Klasszikus versek linkek, Klasszikus versek témában minden!


Weöres sándor születésnapi vers

Egyedi születésnapi vers írása Magyar versek Verstan Helyesírás. Nyűdd szét díszeid - a szépség legyél te magad. Feledd el mulatságaid - a vígság legyél te magad. Pazarold el izmaid - az erő legyél te magad. Köszöntelek és kívánom, Legyen ma szép napod!


Eltelt ismét egy év És Te újra ünnepelsz. Csanádi Imre: Szüret után. A vers csak születik, mint ahogy születik a szél. Szellő a vers , s én azt hiszem, a Végtelen küldi vele nekünk Világ-virágok bűvös illatát, s amint szívünkön lopva illan át lepergeti az érzés-szirmokat.


Sok szeretettel köszöntelek a születésnapi versek , köszöntések weboldalán! Oldalunkon rendszeresen frissülő idézetekre lelhetsz. Jó szórakozást, válaszd a neked leginkább tetsző szülinapi köszöntést!


Már éves korában vidéki lapokban megjelentek versei, éves fővel már országszerte tudomásul vették a vájt fülű olvasók, hogy bravúrosan verselő, egészen sajátos hangú költő. Még nem ismertem, mikor egy újságban, gondolom, a Pesti Hírlapban megjelent az Öregek, az ő arcképével, akkor még diák volt, diáksapkás képe volt ott. A vers mindjárt megkapott, mert ritkán hallani ilyen őszinte érzést, és főleg fiatal embertől, az öregek iránti szánalmat.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések