2020. augusztus 7., péntek

Vidéki általános iskolák rangsora

Nógrád megyei Bárni általános iskolája, aminek diákjai matekból a harmadik helyet érték el, körülvéve egy csomó fővárosi sulival. A HVG középiskolai rangsorában a legjobb alapítványi iskola az idén is a budapesti Alternatív Közgazdasági Gimnázium, Szakgimnázium és Általános Iskola lett, a top ötbe egy egri és egy paksi intézmény is bekerült. A listát itt lehet megnézni. HVG kiadványa az ország száz legjobb gimnáziumáról. Online listát az összes magyarországi iskola.


Magyar Köztársaság legnagyobb, a tanulmányokról érdeklődők sorában mindig nagyobb közkedveltségnek örvendő, iskolai adatbázis. A készítők az idei rangsor összeállításakor is olyan szempontokat igyekeztek figyelembe venni, amelyek az iskolák többségére alkalmazhatók, azonos elven kialakíthatók és jellemzőek. Ilyen volt például a 10.


Iskolák a határon – A legjobban teljesítő iskolák listái: a leghátulról indulók olyan iskola listáját közöljük, akik sikeresen birkóznak meg azzal a nehéz feladattal, hogy a szegénységben élők gyerekeit készítsék fel a sikeres életre. Az Eduline beszámolója szerint a friss listán budapesti és vidéki , nagyobb és kisebb települések iskolái, állami, egyházi intézmények és egyetemi gyakorlóiskolák is szerepelnek. Köztük például az ELTE Gyertyánffy István Gyakorló Általános Iskolája, a Debreceni Egyetem Kossuth Lajos Gyakorló Gimnáziuma és Általános. Február 13-ig jelentkezhetnek az általános iskolások a középiskolákba. Néhány héttel ezelőtt bemutattuk nektek a legjobb gyakorlóiskolák, két tannyelvű iskolák , egyházi és alapítványi iskolák HVG-rangsorát - most a vidéki gimnáziumok és szakközépiskolák 100-as listája következik.


Itt a középiskolák rangsora - totálisan másképp - A versenyistállók jól kiválogatott, jó családi hátterű diákokkal érnek el kiváló eredményeket. Készült egy olyan lista, ami azt mutatja, melyik gimnázium tud a legtöbbet fejleszteni a gyerekeken. A 1legjobb vidéki gimnázium és szakközépiskola listája - köztük a tarjáni Bólyai és a gyarmati Balassi. Egyházi intézmény is szerepel az első tízben, a Deák Téri Evangélikus Gimnázium az ötödik helyet szerezte meg – az egyházi iskolák egyébként is jó eredményeket értek el, a százas lista ötödét egyházi fenntartású intézmények foglalják el. A legjobb vidéki intézmény idén a győri Kazinczy Ferenc Gimnázium lett.


A HVG Középiskolai Rangsorában eddig mindig a budapesti Fazekas Gyakorló Gimnázium végzett az élen. A vidéki iskolák versenyében a Dunántúl a nyerő, keletebbről csak egy intézmény fért bele a legjobb ötbe. Zrínyi Miklós Gimnázium (Zalaegerszeg), 2. Lovassy László Gimnázium (Veszprém), 3. Nyugat-magyarországi Egyetem Bolyai János Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium (Szombathely), 4. A Debreceni Egyetem általános iskolái gyakorló intézményi minősítésük miatt, jóllehet állami fenntartású intézmények, mégsem kötelesek a körzetükbe tartozó gyerekeket fölvenni.


Arany János és a Kossuth Lajos Gyakorló Általános Iskolában sokkal hamarabb kezdődik a beiskolázás, hiszen. A rangsort a budapesti Fazekas Mihály Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium, az Eötvös József Gimnázium és a Toldy Ferenc Gimnázium vezeti. Gyurkovics Tibor Általános Iskola, Készségfejlesztő Speciális Szakiskolai Előkészítő, Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény és Nevelési Tanácsadó. Jövőre bezárhatnak a Waldorf- és más magániskolák A Waldorf Szövetség jajkiáltásban tört ki. Budapest, Naplás ut 60.


Az ötös és az az alatti értékeléssel végzők többségében vidéki iskolák tanulói. A gyengén teljesítő magyar tagozatosok körében az viszont megfigyelhető, hogy többségében vidéki iskolába járnak, és a román nyelv és irodalom jegyeik rontják le az átlagokat. Idén is elkészült a 1legjobb középiskolát bemutató rangsor. A HVG által készített lista első helyén nem igazán történt nagy változás. A Fazekas Mihály Gimnázium továbbra is stabilan tartja az első helyét, amit szorosan követnek az ELTE gyakorlóiskolái.


Az iskolák közötti rangsorban a nyelvi érettségin érte el a legjobb helyezést a gimnázium (26. hely), de a magyar érettségikkel (39. helyezés) is az országos mezőny első feléhez tartoznak. Az intézményben angol és német nyelv tanulására van lehetőség. Az első tízben ugyan csak egy vidéki intézmény került be, de következő tízben már nyolc másik is szerepel, többek között nyíregyházi, pannonhalmi, győri, szombathelyi, debreceni, zalaegerszegi és budaörsi középiskolák.


A második helyet az Eötvös József Gimnázium, a harmadikat pedig az ELTE Radnóti Miklós Gyakorló Általános Iskola és Gyakorló Gimnázium szerezte meg. Brutális a különbség a nagyvárosi és a kisebb vidéki iskolák között. Az ország járásai között sokkal nagyobb az eltérés a diákok teljesítményében, mint a járásokon belül – hozta ki egy elemzés, mely szerint a lakhely mindennél jobban meghatározza ma a diákok teljesítményét.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések